trafo
Testoppsettet for den patenterte trafoteknologien i laboratoriet på Bryne. Foto: Ezone Energy

Et nytt norsk patent reduserer reaktiv effekt og overharmonisk støy i skilletrafoer.

  • Atle Abelsen

Ved et ladepunkt for elektriske ferger i Stavanger står en nyutviklet norsk transformator og skal bevise at den reduserer både varmetap som følge av reaktiv effekt og overharmonisk støy ut på nettet. Det er den norske oppstartbedriften Ezone Energy AS som er ansvarlig for dette pilotprosjektet, og nå tror personene...
Artikkelen er 1001 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.