mast
Illustrasjonsfoto: Statnett

Systemdriftskostnadene var i 2022 hele 3376 millioner kroner, en kraftig økning fra 1299 kroner i 2021.

  • Øyvind Zambrano Lie

Til sammenligning lå kostnadene på mellom 325 og 514 millioner kroner i de foregående åtte årene (se tabell). I Rapport fra systemansarlige om kraftsystemet i Norge 2022, som Energiteknikk har fått innsyn i, pekes det på flere grunner til den store kostnadsøkningen. Hovedårsaken er, ikke uventet, at kostnadene til reservekapasitet...
Artikkelen er 738 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.