sf6
Vidar Stene, Megger, renser SF6-gass med renseanlegget fra Dilo. Foto: Megger

Norske nett- og industriselskaper unngår svimlende importavgift ved å leie inn utstyr fra Tyskland og rense gassen her.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Instrumentleverandøren Megger har leid inn omfattende utstyr for å rense og gjenbruke industriell SF6-gass for norske nett- og energiselskaper. Bakgrunnen er avgiften på import av SF6-gass på 22.300 kr per kg som regjeringen innførte fra nyttår. Tidligere har selskapene sendt gassen til industriselskapet Dilo Armaturen und Anlagen GmbH i Babenhausen...
Artikkelen er 889 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.