mast danmark
Arkivfoto: Energinet

Sensorer og en smart algoritme kan få opptil 30 prosent mer sol og vind gjennom det danske kraftnettet.

  • Øyvind Zambrano Lie

På vindfulle dager kan et nytt prosjekt i enkelte deler av landet presse 30 prosent mer grønn kraft gjennom strømnettet, skriver Energinet i en melding. Det kan være store forskjeller fra en dag til den neste i hvor mye strømproduksjon Energinet kan transportere gjennom en luftledning. Er det for eksempel...
Artikkelen er 648 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.