kobbelv
Kobbelv vannkraftverk (bildet) ligger om lag 700 meter inne i fjellet ved Kobbvatnet i Sørfold kommune i Nordland fylke. Foto: Statkraft

Skal gi 25 GWh økt produksjon.

  • Øyvind Zambrano Lie

I 2012 fikk Statkraft konsesjon til å bygge Kivatn pumpe, før en planendring ble vedtatt i 2018. Kivatn pumpe skal pumpe vann opp til reguleringsmagasinet Langvatn i Sørfold kommune i Indre Salten, som skal utnyttes i Kobbelv kraftverk. Prosjektet skal tilføre kraftsystemet ca. 25 GWh ny kraft per år. I...
Artikkelen er 185 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.