styve hornnes
Seniorrådgiver Knut Styve Hornnes i Statnett orienterte tilhørerne på Smartgridsenterets fagdag 26. april om utfordringene med mye omformerbasert kraft i systemet. Foto: Atle Abelsen

Den voksende andelen sol og vind inn i kraftsystemet truer freksvensstabiliteten allerede om fire år, om vi ikke gjør noe i dag.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
Seksjonsleder Knut Styve Hornnes i Statnett advarer aktørene i kraftbransjen om at den økende andelen av innmatning av omformerbasert kraft i Norden kan nå en kritisk grense allerede i 2027. – Vi må gjøre noe! slo han fast overfor tilhørerne under Smartgridsenterets fagdag i Trondheim i slutten av april. –...
Artikkelen er 753 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.