Bildet er tatt under leggingen av Skagerrak 4. Foto: Nexans

Andelen av tiden tapskostnadene overstiger flaskehalskostnadene på Statnetts kabler, er kraftig redusert.

  • Øyvind Zambrano Lie

Når kraft overføres på mellomlandsforbindelser, tapes en del av energien som varme. For Skagerrak-forbindelsen (1700 MW) mellom Norge og Danmark, har energitapet ifølge Statnett vært mellom 2,5 og 2,7 prosent. Dette er kraft kablenes eiere må kjøpe inn og ta regningen for. På Skagerak-forbindelsen ble det tidligere overført kraft på...
Artikkelen er 395 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.