tufeelva
Adkomsten til inntakene i Mjølåna (bildet) og Tufteelva er kun mulig gjennom den 1,5 km lange tunnelen fra Røldal. Foto: Forte Vannkraft

Det løste utfordringen for Forte Vannkraft når inntaket er ekstremt utilgjengelig.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Nå i mai ferdigstiller Forte Vannkraft AS Tufteelva kraftverk i Ullensvang kommune i Hordaland. I den nye kraftstasjonen tett på Røldal sentrum står en peltonturbin på 6,6 MW, som etter hvert skal kunne produsere 23,1 GWh årlig. Vannet får de fra et inntak halvannen kilometer unna, oppe i et trangt...
Artikkelen er 789 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.