windcatcher
Wind Catching Systems ville bygge strukturer med 126 vindmøller på 1 MW hver utenfor Nyhamna i Møre og Romsdal. Illustrasjon: Wind Catching Systems AS

Wind Catching Systems kan trygge gasseksporten fra Nyhamna med multirotor flytehavmøller, hvis myndighetene tillater åpning.

  • Øyvind Zambrano Lie

Wind Catching Systems AS og Ny Energi AS har på vegne av Wind Catching Demo AS søkt om unntak fra åpning av areal for i førte omgang å bygge 40 MW, men etter hvert opptil 1002 MW flytende havvind utenfor Nyhamna i Aukra kommune i Møre og Romsdal. Kraften skal...
Artikkelen er 1283 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.