arkona
Foto: Eskil Eriksen/Equinor ASA

Både Statnett og Statkraft er kritiske til EU-kommisjonens forslag om å bruke flaskehalsinntekter til å kompensere havvindaktører som får kraften sin innesperret i budområder til havs.

  • Øyvind Zambrano Lie

For å nå klimamålene må det bygges store mengder fornybar kraftproduksjon, blant annet havvind. Så lenge det ikke er forbruk i samme budområde som havvind, er havvindprodusentene særlig eksponert for eventuelle begrensinger i overføringskapasiteten. Europakommisjonen har i sitt forslag til endringer i elmarkedsdesign derfor foreslått at transmisjonssystemoperatørene (TSO) må kompensere...
Artikkelen er 307 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.