turbin
Illustrasjonsfoto: Hans Jacob Solgaard/Mostphotos

Drøyt 25 TWh er vindkraft, men under en tredel av dette er til aktiv behandling, ifølge NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Ved utgangen av 1. kvartal i år hadde myndighetene 28.914 GWh ny kraftproduksjon til behandling, med en samlet kapasitet på 9472 MW, går det fram av en oversikt fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Det er en økning fra 25.911 GWh og 8419 MW ved utgangen av 4. kvartal 2022....
Artikkelen er 596 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.