seterkraft
Seterkraft kraftverk i Sunndal kommune. Foto: Cadre

Sikrer seg nok et kraftverk i Gaudøla.

  • Øyvind Zambrano Lie

Grunneierne ved Seterkraft kraftverk i Øksendal i Sunndal kommune i Møre og Romsdal leier ut vannfall til Cadre AS. Cadre kjøper samtidig 100 prosent av aksjene i Seterkraft AS.

– Denne avtalen markerer nok en milepæl for Cadre. Nå skal vi sørge for at vi utnytter det fulle potensialet til Seterkraft og levere ren energi til regionen, samtidig som vi sørger for at vi ivaretar det biologiske mangfoldet i Gaudøla og området rundt, sier Carl-Fredrik Lehland, daglig leder i Cadre, i en pressemelding.

Seterkraft kraftverk har vært i drift siden 2014. Kraftverket drives av et fall på 253 meter i elven Gaudøla. Kraftverket har en installert effekt på 4,7 MW og etter det Energiteknikk forstår en årsproduksjon på om lag 12 GWh.

Cadre produserer allerede kraft i dette vassdraget, etter at de i mars kjøpte Gausdalskraft AS, som også leier fallrettigheter av grunneierne rundt kraftverket.