hossein
Hossein Ehya testet først ideen om å finne feil i generatoren ved å lese av magnetfeltet i et laboratorie på NTNU. Foto: Stein Arne Bakken

Før 2025 skal feildeteksjon via generatorenes magnetfelt bli stor butikk.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
Energiteknikk skrev for to år siden om den iranske doktorgradsstudenten Hossein Ehya, som var i ferd med å utvikle en metode for å detektere feil i generatorer basert på karakteristiske «signaturer» i generatorens magnetfelt. I fjor fikk han tilsagn om støtte på fem millioner kroner fra Forskningsrådet for å kommersialisere...
Artikkelen er 947 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.