kraftlinje
Illustrasjonsfoto: Leif Jönsson/Mostphotos

Skal optimalisere krafthandel med avanserte maskinlæringsalgoritmer.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Hafslund og Eidsiva investerer i Optimeering, et norsk teknologiselskap som bistår energiselskaper med å optimalisere sine handelsaktiviteter ved bruk av avanserte maskinlæringsalgoritmer og AI. De kjøper om lag 12 prosent av aksjene i selskapet. Optimeering benytter avanserte maskinlæringsalgoritmer og AI-baserte prognoser til å bistå energiselskaper med å optimalisere handel i...
Artikkelen er 268 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.