hessen
Kommunikasjonsdirektør Kristin Hessen i Nexans Norway. Foto: Nexans

Sjøkabel til havvindparker kan leveres på ned mot 2-3 år, ifølge Nexans Norway.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
I et høringsinnspill advarte Statnett nylig om at utviling av nett tar lenger tid enn å utvikle havvindfeltene. Spesielt HVDC-konvertere og kabler har lang leveringstid, hele 7-8 år, mens AC-løsninger kan leveres på kortere tid. Om ikke Statnetts rolle som investor, eier og drifter av havnettet blir avklart, advarte Statnett-sjef...
Artikkelen er 412 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.