fyrstikk
Foto: Øyvind Zambrano Lie

«Utkobling på høyt nivå i kraftnettet vil gjøre det teknisk vanskelig å skille mellom brukere», påpeker Totalberedskapskommisjonen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Tvangsmessig utkobling må skje raskt og gjennom utkobling av soner med mange brukere, mens prioritering av brukere må skje i distribusjonsnettet. «Bestemmelser om at det skal tas hensyn til særskilte brukere ved en utkobling kan derfor skape urealistiske forventninger til Statnett og nettselskapene, idet utkobling skjer i transmisjonsnettet», påpeker kommisjonen...
Artikkelen er 342 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.