nordlandselva kraftverk
Nordlandselva kraftverk i Beiarn kommune. Arkivfoto: SKS

Årsaken var høy magasinfylling, stort snømagasin og begrensinger i nettet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Salten Kraftsamband-konsernet hadde i 2022 en rekordhøy vannkraftproduksjon på 2577 GWh, en kraftig økning fra 2063 GWh året før. Produksjonen kunne imidlertid vært høyere. Havari på Salten trafo høsten 2021 medførte at SKS gikk inn i året 2022 med 11 prosent høyere magasinfylling en normalt. Vinteren 2021/2022 var dessuten snørik,...
Artikkelen er 223 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.