goliat
Goliat-plattformen nordvest for Hammerfest. Foto: T3n60/Wikimedia Commons

Vil bygge 75 MW med tilknytning til Hammerfest. Tidligst mulige oppstart er 2026.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
30. mai sendte Goliatvind AS en søknad til Olje- og energidepartementet om å få bygge en flytende havvindpark på 75 MW på Goliat-feltet og ta strømmen i land ved Hyggevatn transformatorstasjon i Hammerfest. Siden det er snakk om et demonstrasjonsprosjekt for ny havvindteknologi søker selskapet om at prosjektet behandles i...
Artikkelen er 520 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.