balsfjord skillemoen rein
Bildet viser linjen Statnett har bygget mellom Balsfjord og Skillemoen i Alta. Arkivfoto: Statnett

For å få erstatning, ber Statnett reindriftssamene skrive under på at de ikke vil forsøkte å hindre bygging av anleggene.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Torsdag overleverte Sannhets- og forsoningskommisjonen rapporten Sannhet og forsoning – grunnlag for et oppgjør med fronorskingspolitikk og urett mot samer, kvener/norkfinner og skogfinner til Stortinget. Kraftnettutbygging er ett av temaene i rapporten. Kommisjonen har fått flere henvendelser fra reindriftssamer og jurister som fremholder at Statnetts fremferd i forbindelse med avbøtende...
Artikkelen er 899 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.