havvind
Illustrasjonsfoto. Foto: ABB

Statnett søker om dispensasjon fra reglene for anleggsbidrag for havvind fra både Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Som Energiteknikk tidligere har omtalt, advarte Statnett i februar mot at havvinden som skal tas i land fra Utsira Nord skulle betale anleggsbidrag. Det er «svært uheldig at anleggsbidragsregelverket gir insentiver som forhindrer eller forsinker utvikling av kraftproduksjon», skrev Statnett. RME svarte at i «særlige tilfeller» kan det gis dispensasjon...
Artikkelen er 590 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.