Songa dam
Songa dam i Vinje i Telemark. Illustrasjonsfoto: Statkraft

Det var Statkraft, ikke Statnett, som advarte om dårlige kost-nytte-vurderinger av damsikkerhet.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
I Totalberedskapskommisjonens rapport, som ble overlevert til Justisdepartementet mandag, så Statnett oppsiktsvekkende nok ut til å komme med relativt hard kritikk av kost-nyttevurderinger av damsikkerhet i damsikkerhetsforskriften. «Statnett har overfor kommisjonen pekt på at forskriften tolkes bokstavelig og at det i liten grad legges til rette for en risikobasert tilnærming...
Artikkelen er 460 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.