sunde mehl
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl mottok mandag Totalberedskapskommisjonens rapport av kommisjonsleder Harald Sunde. Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Flere selskaper må med i KBO-ordningen og i REN Trafoberedskap, mens Statnett-makt kan delegeres regionalt, foreslår Totaberedskapskommisjonen.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Kraftforsyningens beredskapsorganisasjon (KBO) består av NVE og vesentlige virksomheter i kraftforsyningen. Tradisjonelt er det lagt til grunn en forståelse av at vesentlig betydning ikke omfatter lokal elektrisitetsforsyning, men høyere nettnivåer og store produksjonsanlegg. «Etter hvert som samfunnet er blitt avhengig av kontinuerlig tilgang på elektrisitet, og så godt som all...
Artikkelen er 584 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.