havvind
Arkivfoto: ABB

Kan realiseres raskere og billigere enn flytende havvind, men NVE tar ikke hensyn til at nettkostnadene er lavere, hevder Eviny Fornybar.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Flere kystnære havvindfelter ble av NVE i 2012 utpekt og definert av NVE som egnet for utbygging av bunnfast havvind, og plassert i kategori A sammen med Sørlige Nordsjøen og Utsira feltene. Men i oppdateringen av identifiseringen av mulige nye havvind-områder, der en direktoratsgruppe ledet av NVE foreslo områder som...
Artikkelen er 556 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.