havvind
Foto: Michael Halberg/Mostphotos

Selskapet vil heller prioritere andre prosjekter, som landbasert vind og solkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

Basert på en «samlet vurderin»g har Hydro besluttet å ikke delta i konkurransen om å utvikle en storskala bunnfast havvindpark i Sørlige Nordsjø II-området i Nordsjøen, skriver selskapet i en pressemelding.

I mai 2021 signerte Equinor, RWE og Hydro Rein en samarbeidsavtale om å utvikle havvind i Sørlige Nordsjø II. De tre selskapene har siden jobbet med en felles søknad til den kommende prekvalifiseringsrunden.

Parallelt har Hydro Rein utviklet en betydelig portefølje av landbaserte vind- og solenergiprosjekter i Norden og Brasil, med 1,7 GW prosjekter under bygging og en pipeline av prosjekter under utvikling på totalt 5 GW.

Etter en grundig vurdering av mulighetene som ligger i selskapets prosjektportefølje samt kapitalalokkering fremover, har Hydro Rein besluttet å ikke delta i konkurransen om Sørlige Nordsjø II, fase 1-prosjektet, skriver selskapet.

– Dette har vært en vanskelig avgjørelse å ta. Det har vært fantastisk å samarbeide med Equinor og RWE på dette prosjektet, og vi mener de fortsatt er de beste aktørene til å utvikle Sørlige Nordsjø II. Men i fasen Hydro Rein er nå må vi prioritere andre prosjekter i porteføljen vår, sier Olivier Girardot, leder for Hydro Rein, i meldingen.

– Vi er overbevist om at Norge har alt som skal til for å bli ledende på havvind i fremtiden. Havvind er fortsatt interessant for Hydro Rein, og etter hvert som selskapet vokser, vil vi fortsette å lete etter attraktive prosjekter sammen med sterke partnere, sier Girardot.

Equinor og RWE vil fortsette å utvikle sin felles prosjektsøknad frem mot prekvalifiseringsfristen i september, skriver Hydro Rein.