svelgen
To av reguleringsmagasinene i området: Nibbevatn i forkant og Vingevatn bak. Foto: NVE

Det vil vært for kostnadskrevende og gi begrensede miljøforbedringer, mener NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Svelgen Kraft AS har søkt om konsesjon for videre drift av kraftverkene Svelgen I og II i Bremanger kommune i Vestland fylke. Det dreier seg om til sammen fem reguleringskonsesjoner fra årene 1957 – 1967 for utnyttelse av Svelgenvassdraget. Konsesjonene har begrenset varighet, og Olje- og energidepartementet (OED) har gitt...
Artikkelen er 181 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.