møre og romsdal
Illustrasjonsfoto: Mørenett

Linja (tidligere Mørenett) får bare kjøpe nett på Sunnmøre, ikke i Romsdal, Nordmøre, Trøndelag og Innlandet. Statnett er overasket, og forstår ikke grunnlaget for avgjørelsen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Da Statnetts planlagte salg av 132 kV-nett på Nordvestlandet til Linja var ute på høring, kom en rekke selskaper med utdypet kritikk av salgsplanene. Nå gir NVE klagerne medhold. – I Midt-Norge vil det bli nettutbygginger, som krever omfattende samarbeid om fremtidige nettløsninger. NVE mener det ikke er samfunnsmessig rasjonelt...
Artikkelen er 984 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.