storåvatn
Fra den problematiske tunneldriften til Storåvatn 2. Foto: SKS

Fire år forsinket, og en halv milliard kroner dyrere enn planlagt, er Smisto-prosjektet på Helgeland omsider ferdig med det tredje og siste kraftverket.

  • Atle Abelsen

Etter en hard kamp mot et vanskelig fjell og en runde i rettsapparatet med hovedentreprenøren, kunne Smisto Kraft AS endelig sette vann på skovlene i det tredje og siste kraftverket i Smisto-utbyggingen på Helgelandskysten. Siden 11. mai har turbinaggregatet i Storåvatn 2 produsert elektrisk kraft til det regionale distribusjonsnettet på...
Artikkelen er 1089 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.