havvind
HMS-regelverket må tilpasses havvind-virksomhet. Ikke offshore olje- og gassvirksomhet, mener organisasjonene. Illustrasjonsfoto: Statkraft

Krav om at havvindturbiner må plasseres tett, kan gi store produksjonstap og økt behov for subsidier, advarer Statkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

I sitt høringsinnspill til OED angående program for strategisk konsekvensutredning av nye havvindområder, fremholder Statkraft at vaketap i havvindparkene og mellom parker ikke er tatt hensyn til i tilstrekkelig grad i kunnskapsgrunnlaget. Vakektap er inkludert i en generell tapsfaktor som er satt lik for alle områder, men «gitt den store...
Artikkelen er 884 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.