Innlandet Fornybar
Fra venstre;: Konsernsjef i NØK Ivar Müller Often, daglig leder i Innlandet Fornybar AS Cecilie Arnemo Åsmul, konsernsjef i Gudbrandsdal Energi Holding Per Oluf Solbraa og konsernsjef i Eidefoss Hans Kolden. Foto: NØK

Nord-Østerdal Kraftlag SA, Gudbrandsdal Energi Holding AS og AS Eidefoss går sammen med sine solkraftsatsninger i Innlandet gjennom selskapet Innlandet Fornybar AS.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Vi har utfyllende kompetanse i de tre selskapene vi nå vil samordne og utnytte. Sammen får vi også den økonomiske kraften som trengs for å bygge solkraftverk. Lokalt eierskap til kraftproduksjonen er det beste for befolkningen, mener konsernsjef i NØK SA, Ivar Müller Often i en pressemelding.

De tre partnerne i Innlandet Fornybar AS er alle eid av kommuner og lokale andelseiere.

– Vi ønsker at solkraftverkene skal utvikles sammen med grunneiere og innbyggere, og at eierskapet forblir lokalt i hele levetiden til solkraftverkene. Innlandet Fornybar AS er verktøyet vi trenger for å innfri dette, sier konsernsjef i Gudbrandsdal Energi Holding, Per Oluf Solbraa.

Prosjekter på gang

De tre energiselskapene har allerede utviklet flere solkraftprosjekter i Innlandet, hvorav flere vil stå ferdig bygget til neste år, opplyses det i meldingen.

– Gjennom å samle prosjektene våre i Innlandet fornybar vil vi kunne utnytte hverandres kompetanse på en bedre måte, både innen utvikling, prosjekt, drift og økonomi. Samlet sett utfyller vi alle nødvendige fagfelt for å bygge, drifte og eie solkraftverk, sier konsernsjef i Eidefoss, Hans Kolden.

Samler ressursene

Daglig leder i NØK Fornybar Cecilie Arnemo Åsmul blir også daglig leder i Innlandet Fornybar AS. Åsmul er utdannet sivilingeniør og ble hentet inn til NØK fra Aneo tidligere i år.

– Jeg ser med stor positivitet på sammenslåingen av våre felles solkraftinitiativ og at vi nå får ressurser og økonomi til å sette enda større trykk på utviklingen av bakkemontert sol i våre hjemmeområder, sier Åsmul.