utlegging forlåter
Kabel legges ut til oppdrettsanlegg. Foto: Nexans

NTE og Nexans samarbeider om å elektrifisere havbruk.

  • Øyvind Zambrano Lie

Med verdens nordligste kabelfabrikk strategisk plassert i nærheten av Bodø kommune, har Nexans nå produsert en sjøkabel til det største elektrifiseringsprosjektet i havbruksnæringen noensinne, skriver selskapet i en pressemelding. Prosjektet, som er et samarbeid med NTE, innebærer at tre oppdrettslokaliteter får strøm og fiber fra land. Dette erstatter dieselaggregatene og...
Artikkelen er 303 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.