sol
Illustrasjonsfoto: Mostphotos

Starter nytt selskap med Opplysningsvesenets fond.

  • Øyvind Zambrano Lie

Hydro Rein har inngått en avtale med Opplysningsvesenets fond (OVF) om å opprette et felles solkraftselskap, Geisli Energi AS.

I første omgang har partene mål om å utvikle inntil syv solenergiprosjekter på totalt 655 MW på utvalgte eiendommer eid av OVF i Norge, skriver Hydro i en pressemelding.

Geisli Energi eies 49,9 prosent av Hydro Rein og 50,1 prosent av OVF. Hydro Rein vil ha rollen som prosjektleder samt være ansvarlig for utvikling og bygging av solkraftverkene.

655 MW

Størrelsen på solkraftverkene vil variere fra knappe 20 MW til opp mot 100 MW, totalt 655 MW. Årlig produksjon er estimert til 330 GWh med potensiale om ytterligere 400 GWh per år.

OVF er blant Norges største grunneiere og fondet eier flere aktuelle områder med gode solforhold i nærheten av industri. Partene har startet arbeidet med å velge konkrete lokasjoner for prosjektene.

– Vi ser frem til å trappe opp Hydro Reins solkraftambisjoner i Norge sammen med OVF. Her går to tradisjonstunge norske aktører sammen om et felles solkraftselskap for å jobbe frem solide prosjekter i tett dialog med lokalsamfunn og kommuner. Vi gleder oss til å levere på løftet om mer grønn kraft til Norge og norsk industri, sier Tor-Ove Horstad, kommersielt ansvarlig (CCO) og leder for Hydro Rein i Norge, i meldingen.

Grundige utredninger

Neste steg av samarbeidet er å gjennomføre grundige utredninger av egnede OVF-eiendommer og beslutte prioriterte områder.

– OVF er gjennom Clemens Kraft allerede godt etablert innen vannkraft. Vi gleder oss til også å utvikle solkraft på OVF-eiendommer og bidra med mer ren energi til det grønne skiftet, sier Ole-Wilhelm Meyer, direktør i Opplysningsvesenets fond.