solceller
Illutstrasjonsfoto: Otovo

Struping av solkraft kan være fornuftig året sett under ett, ifølge Multiconsult-rapport.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Kapasiteten for innmating av solkraft i det norske lavspente distribusjonsnettet er i utgangspunktet god, og regjeringens mål om 8 TWh installert solkraft i 2030 bør kunne installeres uten høye nettkostnader, ifølge en rapport Multiconsult har laget på oppdrag fra Solenergiklyngen, NBBL og Nelfo. Men utbygging av solkraft vil bety utfordringer...
Artikkelen er 790 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.