vindturbin
Illustrasjonsfoto: Robert Sandell/Mostphotos

Kjøper 62 vindturbiner med en samlet effekt på 260 MW.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statkrafts brasilianske datterselskap, Statkraft Energias Renovaveis SA, har signert en avtale med EDP Renovaveis SA om kjøp av de to vindparkene Jerusalem og Bogueirao i delstaten Rio do Norte. Vindparkene består av 62 vindturbiner og har en samlet installert effekt på 260 MW.

Statkraft Energias Renovaveis kontrollerer fra før 19 kraftverk i Brasil, med en samlet installert effekt på rundt 450 MW. I tillegg har selskapet mer enn 600 MW vindkraft under bygging i delstaten Bahia.

– Brasil er et viktig vekstmarked for Statkraft. Her ønsker vi å vokse både ved å utvikle nye fornybarprosjekter selv og gjennom oppkjøp. Dette kjøpet er enda et viktig steg i gjennomføringen av vår investeringsplan, sier Statkrafts landsjef i Brasil, Fernando de Lapuerta i en pressemelding.

Avtalen er underlagt myndighetsgodkjennelse og vanlige sluttbetingelser. Endelig gjennomføring er ventet i løpet av de kommende månedene.