Løvås
Konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Statnett hevder NVEs nei til salg av 132 kV-nettet i Møre og Romsdal, Trøndelag og Innlandet til Linja strider mot energiloven, og nekter å selge kun deler av nettet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, avslo Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sommer søknaden om at Linja AS skulle overta Statnetts 132 kV-nett i Møre og Romsdal, Trøndelag og Innlandet. Nå har Statnett klaget på vedtaket, og hevder det er basert på feil premisser, med feil i det saklige grunnlaget, og...
Artikkelen er 1201 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.