Energiminister Terje Aasland (Ap) og Høyres Nikolai Astrup (t.h.).
Energiminister Terje Aasland (Ap) og Høyres Nikolai Astrup (t.h.) er enige om at det nok bør bli litt mer lønnsomt for nettselskapene å bygge nett i tide, men at man samtidig må sørge for å unngå dyre feilinvesteirnger. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Energiministeren tror det er nødvendig å justere reguleringen litt slik at nett blir bygget i tide uten at selskapene risikerer å tape effektivitets-kampen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Mandag lanserte Fornybar Norge sitt veikart mot 2030 for fornybarnæringen, som har fått navnet Handlekraft. Hovedbudskapet er at tempoet i fornybar-utbyggingen må opp. For å få det til, ber bransjeorganisasjonen om maks tre års konsesjonsbehandling, et skatteregime med bedre vilkår enn for petroleumsnæringen og doblet nettkapasitet og regulering tilpasset dagens...
Artikkelen er 800 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.