nettpartner mast montør
Nettpartner, landets største elkraftentreprenør, har nylig varsel om permitteringer og nedbemanning som vil ramme 50 av deres 270 ansatte. Hovedårsaken er mangelen på oppdrag med å bygge kraftnett. Foto: Nettpartner

Sju av de åtte største elkraftentreprenørene har hatt nedgang i sine resultater de tre siste årene, og i fjor gikk fire av selskapene med underskudd. Det fører til nedbemanning.

  • Stein Arne Bakken

En gjennomgang av regnskapstallene for de åtte entreprenørselskapene (med årsomsetning over 250 millioner kroner) i perioden 2020-2022 er lite oppløftende lesning (se tabell), og understøtter det som Energiteknikk tidligere har skrevet om den negative utviklingen i markedet for entreprenørtjenester, spesielt bygging av kraftnett. Det største entreprenørselskapet, Nettpartner, sliter økonomisk. 5....
Artikkelen er 1586 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.