Inntaket i Kvemma er et alminnelig coandainntak med inntaksrist og overløp. Foto: Hywer

Øvre Kvemma er ferdig og hadde kunnet produsert fornybar kraft til nettet allerede i vår. Men Statnett venter på Sygnir, som ikke blir ferdig med sitt før i desember.

  • Atle Abelsen

Prosjektleder Svein Halveg hos utbyggeren Hywer AS forteller at det meste av prosjektet har gått «som smurt», bortsett fra at de må vente på tilknytningen til nettet. Arbeidene er på det meste ferdig, vannveien har vært klar for fylling siden midten av august. Men de får ikke levere strøm til...
Artikkelen er 1061 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.