aslak øverås
Foto: Kommunikasjonsdirektør Aslak Øverås i Fornybar Norge. Foto: Caroline Roka / Energi Norge

– Dette kan i verste fall undergrave tilliten til hele markedsmodellen, advarer Aslak Øverås.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energitreknikk har omtalt, er Arva, Linea og Tensio er kritiske til Fornybar Norges ønske omå videreføre ordningen med bruk av Statnetts flaskehalsinntekter til år redusere nettleia. Statnett har søkt om forlengelse av ordningen. «Dersom inntektene fra flaskehalsinntekter kanaliseres til tariff-utjevning i høyprisområder kan det, alt annet likt, bety økt...
Artikkelen er 248 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.