mast linje suleskardveien
Foto: Øyvind Zambrano Lie

Statnett forventer en forbruksvekst i Norge på mer enn 25 TWh til 2028.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett publiserte fredag sin kortsiktige markedsanalyse for 2023-3038. Høy vekst i forbruket og lite ny produksjon gjør ifølge Statnetts basisprognose at energibalansen i Norge går i null i 2028. I fjorårets analyse regnet Statnett med kraftunderskudd allerede i 2027. Utsettelsen henger blant annet sammen med at noen elektrifiseringsprosjekter i petroleumssektoren...
Artikkelen er 500 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.