svartvatnet
En elektrisk betongbil brukes i arbeidet med å forsterke dam Svartavatnet. Ffoto: Odd Mehus

Eviny og Mesta forsterker dam Svartavatnet i Nordhordland på en helt ny måte som ifølge Eviny kutter klimagassutslippene til en tredjedel i forhold til et ordinært prosjekt

  • Øyvind Zambrano Lie

For dam Svartavatnet ville utslippet av CO2 blitt over 1000 tonn med en standard prosjektgjennomføring. I pilotprosjektet er utslippet redusert til ned mot 350 tonn, blant annet ved bruk av elektrisk betongbil og lavkarbon betong, skriver Eviny i en pressemelding. Svartavatnet ligger om lag 800 meter over havet på grensen...
Artikkelen er 384 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.