nord pool
Illustrasjonsfoto: Ilja Hendel/Nord Pool

Ved å gi kraftprodusentene et individuelt ansvar for forsyningssikkerheten, får de også en mulighet til å bruke dette ansvaret som forklaring på tilbakeholdelse av kapasitet, advarer Nord Pool.

  • Øyvind Zambrano Lie

Advarselen kommer i Nord Pools noe forsinkede høringsinnspill angående de foreslåtte endringene for å lage en såkalt styringsmekanisme for forsyningssikkerhet. Også Statkraft har gått kraftig imot deler av forslaget. Nord Pool begynner brevet med å understreket at de de ser at det kan være nødvendig med detaljert rapportering fra kraftprodusentene...
Artikkelen er 666 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.