transformator
En beredskapsavtale med en leverandør er lite verdt om leverandørens personell ikke er tilgjengelig. Illustrasjonsfoto: Amir Messiha/NVE

Hvis tilgangen til kritisk personell forhindres, kan det ha uakseptable konsekvenser ved alvorlige feil, advarer REN.

  • Øyvind Zambrano Lie

Under koronapandemien var det som kjent i en periode forbud mot å reise, og myndighetene laget lister over kritisk personell og et system for å gi reisetillatelser. Ansatte i KBO-enheter (Kraftforsyningens beredskapsorganisasjon) kunne komme innenfor kriteriene, men ikke kraftforsyningens leverandører. «Dette kunne fått store konsekvenser ved alvorlige feilhendelser», skriver REN...
Artikkelen er 814 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.