skjoma
Samløpet i Skjoma, hvor NVE nå anbefaler minstevannføring. Foto: NVE

Statkraft mener strengere reguleringskrav og tap av nesten 40 GWh får betydelige negative konsekvenser for kraftsystemets stabilitet og leveringssikkerhet.

  • Atle Abelsen

Energiteknikk skrev i mars at NVE har anbefalt at Statkraft pålegges minstevannføring i Skjomenvassdragene i Narvik kommune i Nordland, noe som vil påføre det statseide energiselskapet et produksjonstap på oppunder 40 GWh/år. Begrunnelsen var å bedre leve- og oppvekstsvilkårene for laks og sjøørret i elva. Mindre effekt I et svarbrev...
Artikkelen er 384 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.