utsira
Bildet er fra øya og kommunen Utsira. Foto: Økland Foto

Statnett går for fellesløsning for å få i land havvinden fra Utsira Nord.

  • Øyvind Zambrano Lie

Myndighetene planlegger å legge til rette for 1,5-2,25 GW havvind på Utsira Nord. Søknadsfristen ble riktignok utsatt på ubestemt tid i går, men konserndirektør Håkon Borgen sa på et webinar onsdag at siden Statnetts arbeid er på kritisk linje, forsinker ikke beslutningen Statnetts arbeid. Statnett har på oppdrag fra regjeringen...
Artikkelen er 406 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.