øvre alsåker
Kraftverket har en 15 m lang 4 meter høy platedam i betong. Dammen er utstyrt med automatisk grindrensker og et tradisjonelt overløp. Foto: Hywer

Et redusert prosjekt og et billigere peltonaggregat reddet lønnsomheten for Småkraft.

  • Atle Abelsen

I juni startet Hywer AS prøvedriften på det nye Alsåker kraftverk på vegne av byggherren Småkraft AS. Først i februar/mars 2024 vil Småkraft overta anlegget i ordinær drift. Øvre Alsåker er et rent elvekraftverk uten regulering i Alsåkerelvi på nordvestsiden av Folgefonnhalvøya, om lag 10 km sør for Utne i...
Artikkelen er 513 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.