mordølefossen
Været var godt og vannføringen lav da Sogn Entreprenør startet på inntaket oppunder Mordølefossen. Foto: Sogn Entreprenør

Mordøla kraftverk fikk inntak kloss oppunder Mordølefossen i Luster.

  • Atle Abelsen

Hvordan bygger man et kraftverk der inntaket ligger fullstendig uveisomt til øverst i et bratt skar på flere hundre meter, tett oppunder en av Norges høyeste fosser i fritt fall? Forte Vannkraft AS løste det med å hyre inn en lokal entreprenør med noen fjellvante anleggsarbeidere med lang erfaring fra...
Artikkelen er 903 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.