vindturbin natt merking lys lysmerking
Vindturbiner lysmerkes i dag på toppen, på nacellen. Nå vil Luftfartstilsynet i tillegg ha merking lenger ned på tårnet. Foto: Wikimedia Commons/Kristian Pikner

Advarer mot krav om å merke hver enkelt vindmølle med flere lys.

  • Øyvind Zambrano Lie

Luftfartstilsynet har nylig hatt ute på høring et forslag om endring om merking av luftfartshinder. Ett av forslagene er krav til lysmerking på mellomliggende nivå for objekter høyere enn 100 meter. Dette skal ifølge forslaget nå også gjelde vindturbiner. I tillegg til lysmerking på toppen, slik det er krav om...
Artikkelen er 394 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.