sunndal
Hydros aluminiumsverk i Sunndal. Arkivfoto: Hydro

NVE vil endre ordningen og kreve godkjenning også av innkjøp av energiopsjoner, for å sikre mer transparens.

  • Øyvind Zambrano Lie

29. juni søkte Statnett Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om godkjenning av energiopsjoner i forbruk for å redusere risikoen for en svært anstrengt kraftsituasjon. Ordningen innebærer at Statnett kjøper opsjoner på reduksjon av forbruk som forplikter typisk store industrikunder til å redusere forbruket til under historisk normalforbruk i de ukene...
Artikkelen er 388 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.