tom winther
I februar blir Tom Winther ny leder av Lnett, et av Norges største nettselskaper. Foto: Elise Løvereide/Lyse

Sivilingeniør Trond Winther er ansatt som ny administrerende direktør i Lnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Winther kommer fra stillingen som administrerende direktør i rådgivningsselskapet Proactima.

Han er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Winther har erfaring fra bedrifter som Deloitte, DNV og nå sist Proactima, samt ulike lederroller i Shell nasjonalt og internasjonalt.

– Tronds erfaring fra industri, utbyggingsprosjekter og virksomhetsutvikling i ulike sektorer kombinert med hans betydelige ledererfaring gjør at vi er overbevist om at han er den riktige personen for å lede Lnett fremover, sier konserndirektør for infrastruktur og sirkulær energi Marianne Frøystad Ånestad, i en pressemelding.

Winther tiltrer stillingen 1. februar 2024.