roald sjo
Roald Sjo i Norsk Vannkraft er optimistisk i sin videre jakt på flere småkraftverk. – Vi er i dialog med en rekke grunneiere om oppkjøp, sier han. Foto: Stein Arne Bakken

På halvannet år har Norsk Vannkraft kjøpt opp 16 småkraftverk, med en samlet årsproduksjon på ca. 200 GWh. – Vi er på god vei til å nå vårt mål på 1000 GWh.

  • Stein Arne Bakken

Daglig leder Roald Sjo har så langt lykkes godt i jakten på kraftverk etter oppstarten av firmaet, som holder til i Bergen. I sommer kjøpte Norsk Vannkraft de tre kraftverkene Åmotsfoss, Selselva og Nessane for 703 millioner kroner av Cloudberry Clean Energy. Kraftverkene har en samlet årsproduksjon på 77 GWh....
Artikkelen er 714 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.